Eve Lammentausta

eveveikko

Aloitin ratsastuksen 8-vuotiaana Kuopiossa Rauhalahden ratsastuskoululla. Ratsastustunneilla käymisen lisäksi opin hyvät perustiedot hevosten kanssa toimimisesta ja toimin mm. hevosenhoitajana ja avustajana vammaisratsastustunneilla. Opintojen takia hevosharrastuksessani oli lähes 15 vuoden tauko, mutta kymmenen vuotta sitten Ouluun muutettuani palasin ratsastustunneille. Harrastus vei mukanaan, ja muutaman vuoden päästä ostin ensimmäisen oman hevoseni. Tämän jälkeen harrastukseni on muuttunut koko ajan intensiivisemmäksi, ja viime vuosina olenkin viettänyt tallilla käytännössä kaiken vapaa-aikani.

Haluan oppia hevosista ja ratsastuksesta koko ajan lisää. Olen kilpaillut hevosellani muutaman startin verran aluekoulukisoissa, mutta kilparatsastuksen sijaan koen osuvammaksi tavoitteeksi taitojen systemaattisen kehittämisen ilman kilpailusuoritusta. Minua kiinnostaa hevosen fyysisen ja henkisen hyvinvoinin edistäminen, ja olenkin opiskellut mm. hevosten hierontaa.

Päivätyöni on muualla, mutta olen ratsastuskoulun arjessa mukana mm. hieromalla opetushevosiamme säännöllisesti ja huolehtien käytännön asioiden sujumisesta tallilla.