Maneesin käyttösäännöt

Kakat siivotaan aina ratsastuksen päätteeksi. Jauhautuessaan hiekan sekaan kakka heikentää sekä pohjan jousto-ominaisuuksia että maneesin ilmanlaatua. Tämän takia myös kakkojen päältä ratsastamista tulee välttää.

Kaviot puhdistetaan maneesin ovella ennen maneesista poistumista.

Kypärää käytetään aina.

Itsenäisesti ratsastettaessa kukin vastaa omasta ratsastuksestaan. Muistathan yleiset väistämissäännöt:

  • Älä kiilaa. Mikäli et mahdu uralta voltille/ympyrälle tai päin vastoin, älä mene.
  • Voltilla/ympyrällä ratsastavan on jätettävä riittävä turvaväli uralla ratsastaviin.
  • Kohdattaessa sivuutetaan toinen ratsukko oikealta puolelta.
  • Toisen ratsukon ohi ei laukata liian läheltä.

Juoksutus ja irtohypytys maneesissa on kielletty.

Maneesi on vuokraajien käytettävissä pääsääntöisesti arkisin ennen klo 17, lauantaisin ennen klo 12 ja klo 16 jälkeen sekä sunnuntaisin klo 9-20. Ratsastuskoulutoiminta on kuitenkin etuoikeutettua. Reaaliaikaisen varaustilanteen näkee nettisivujemme varauskalenterista. Ryhmätuntien aikana maneesi ei ole käytettävissä. Yksityistuntien aikana maneesissa saa ratsastaa, muttei käyttää maapuomeja. Opetettavalle ratsukolle on myös syytä antaa tietä. Oulu Equitation Oy pidättää itsellään oikeuden rajoittaa maneesin käytettävyyttä järjestämiensä tapahtumien yhteydessä sekä vuokratessaan maneesia ulkopuolisille tapahtumajärjestäjille osa- tai kokopäiväksi. Maneesin voi varata kokonaan itselleen ainoastaan viikonloppuisin. Nämä varaukset tehdään tekstiviestillä tallin puhelimeen (050-347 3498). Estetreenien ajankohta myös viikolla on ilmoitettava etukäteen tallin puhelimeen. Hypätä ei saa arkisin klo 17-18 ja 21-22. Viestiin saatu vastaus ja/tai varauksen ilmestyminen kalenteriin toimii varausvahvistuksena. Tarvittaessa pidätämme oikeuden rajoittaa viikottaisten tai kuukausittaisten hyppyvarausten määrää. Jos ratsastaja tarvitsee koko maneesin omaan käyttöönsä esim. rataharjoitusta varten, on tästä sovittava etukäteen. On myös varauduttava siihen, ettei se aina onnistu.

Maneesissa saa käyttää valoja tarpeen mukaan siten, että pääsääntöisesti käytetään ns. Kouluvaloja keskimmäinen katkaisija). Hypätessä on mahdollista käyttää myös estevaloja (ylin katkaisija), mutta poistuessaan kukin huolehtii kouluvalot takaisin päälle, tai valot pois mikäli maneesiin ei jää ketään. Kisavaloja (alin katkaisija) ei käytetä.

Ulkopuolisia valmentajia ja ratsuttajia saa käyttää, mutta heiltä perimme maneesin käyttömaksua 10€ alkavaa käyttötuntia kohti. Maneesin käyttömaksu kohdistuu tallin tiloissa harjoitettavaan ulkopuolisten valmentajien tai tallin asiakkaiden suorittamaan yritysmäiseen opetus-, valmennus-, ratsutus- tai muuhun vastaavaan toimintaan. Talli voi myös neuvotella yhteistyösopimusen suoraan valmentajan kanssa siten, että järjestetään yleisesti avoin tilaisuus. Käyttömaksu maksetaan etukäteen tilille FI12 1840 3000 0289 40 tai paikan päällä käteisellä. Tilille maksettaessa merkitse viestikenttään valmentajan nimi ja päivämäärä.

Maneesia käytetään omalla vastuulla. Oulu Equitation Oy ei ota vastuuta maneesissa tapahtuneista onnettomuuksista, vaan osapuolten on sovittava mahdollisista korvauksista keskenään. Maneesille, estekalustolle tai muulle irtaimistolle aiheutetut vahingot on korvattava. Rikkoutumisista on ilmoitettava välittömästi.

Maneesissa on tallentava kameravalvonta. Todennettu sääntöjen noudattamatta jättäminen voi johtaa maneesin käyttöoikeuden perumiseen.