Tallin järjestyssäännöt

Talli on ensisijaisesti hevosen koti jossa käyttäydytään rauhallisesti ja hevosta kunnioittaen. Älä koskaan juokse tai huuda tallialueella. Hevoset saattavat pelästyä lastenvaunuja, sateenvarjoja, ilmapalloja, värikkäitä muovikasseja, pulkkia, polkupyöriä jne. Niitä ei saa tuoda talliin tai maneesiin, eikä muutenkaan hevosten lähelle.
Tasapuolinen, ystävällinen ja reilu käytös on käyntikorttimme. Jos näet jonkun tarvitsevan apua kysy voitko auttaa, niin voit pyytää itsekin apua tarvitessasi. Meillä kaikilla on opittavaa, joten muiden taitojen arvostelu on turhaa. Käyttäydy hyvien tapojen mukaisesti myös eläimiä kohtaan. Tarpeettoman väkivallan käyttö on ehdottomasti kiellettyä. Omia turhaumia ei pureta eläimiin.

Älä koske hevosiin ilman henkilökunnan tai omistajan lupaa. Anna hevosille ruokarauha. Jos hevosia on tallissa sisällä, anna niiden levätä rauhassa. Karsinoihin ja tarhoihin meno sekä karsinoiden ovien aukominen ilman lupaa on kielletty. Älä koskaan työnnä sormiasi karsinoiden kaltereiden välistä tai ulkotarhojen aidan raosta silittääksesi hevosta. Hevosten mentyä yöpuulle talliin meno on kielletty.

Koko ratsastustallin alueella on tupakointi ja oleskelu päihteiden vaikutuksen alaisena on ehdottomasti kielletty.
Tallialueella oleskelee henkilökunnan koiria. Asiakkaiden tulisi välttää omien lemmikkieläinten tuomista tallialueelle. Jos niitä kuitenkin tuodaan, on ne pidettävä kytkettyinä. Lemmikin aiheuttamista vahingoista vastaa kaikissa tapauksissa lemmikin omistaja itse.

Autot ja polkupyörät tulee pysäköidä vain niille varatuille paikoille siten, ettei niistä aiheudu vaaraa tai haittaa. Vältäthän tyhjäkäyntiä ja ylimääräistä kaasuttelua. Äänimerkin ja soittokellon käyttäminen tallialueella on kielletty.

Opetusta/valmennusta seurataan maneesissa turvalaidan. Kulkua maneesin ovissa on vältettävä ratsastuskoulun tuntien aikana. Maneesin ovella on liikuttava varovaisesti.

Pesupaikka on tarkoitettu hevosen pesemiseen. Vältä hevosen seisottamista pesupaikalla turhaan. Heinän antaminen pesupaikalla olevalle hevoselle on kielletty. 19-19.15 välillä pesupaikka on varattu henkilökunnalle ruokaämpäreiden pesua ja pesupaikan siivousta varten.

Siivoa aina omat jälkesi ja palauta kaikki välineet omille paikoilleen käytön jälkeen. Asiakastilat on pidettävä siistinä, älä jätä ylimääräisiä tavaroita sinne. Älä jätä laukkuja tai muita tavaroita tallin lattioille. Säilytä kaikki eväät suljetuissa rasioissa ja suljetuissa laukuissa asiakastiloissa. Talli ei vastaa kadonneista tavaroista.

Lapset ovat aina vanhempien vastuulla tallialueella liikuttaessa, myös silloin kun vaaraa aiheuttaa esim. toisen omistajan hevonen. Lapset ovat tervetulleita, mutta meillä heitä koskevat samat säännöt kuin muitakin.
Talli avataan yksityishevosten liikuttajille klo 8 alkaen, ja ratsastuskoulun asiakkaille tuntia ennen päivän ensimmäisen tunnin alkua. Talli suljetaan viimeistään klo 22.

Noudata tallin henkilökunnan antamia ohjeita.

Jos huomaat, että jokin asia ei ole kunnossa, ilmoitathan siitä välittömästi tallin henkilökunnalle.

Älä epäröi kysyä, henkilökuntamme vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Järjestyssäännöt ovat tarkoitettu kaikkien turvallisuutta parantamaan ja luomaan hyvää ilmapiiriä tallille. Niitä tulee noudattaa!